Δέσποινα Μαρσέλου - Διαιτολόγος


Μικρή Περιγραφή:
Κλινικός Διαιτολόγος με εξειδίκευση στα Αυτοάνοσα (Bsc,Msc)

Διεύθυνση:
Ηρώων Πολυτεχνείου 67, Πειραιάς

Αναλυτική Περιγραφή:

Υπεύθυνη για τη διατροφική φροντίδα ασθενών με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και για παροχή εξατομικευμένων διαιτολογίων απώλειας βάρους, στο διαιτολογικό της γραφείο.

T. προισταμένη Κλινική Διαιτολόγος στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Newcastle upon Tyne και North Tees (NHS) στην Αγγλία.

Master of Science στην Κλινική Διατροφή και Ανοσολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία.

Σπουδές στο Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου London Metropolitan στην Αγγλία με βραβευμένη κλινική έρευνα.

Συνεργάτις των plant based professionals U.K. όπου και συμμετέχει ως Λέκτορας επιμορφωτικό διατροφικό course του Πανεπιστημίου Winchester με την δική της ενότητα: αυτοανοσία, χρόνια φλεγμονή και φυτοφαγία.

Υπηρεσίες:

Εξατομικευμένα Διατροφικά πρωτόκολλα (12 ετή εμπειρία με παρουσίαση θεραπευτικών πρωτοκόλλων σε συνέδρια) με κύριο στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας του εντερικού μικροβιώματος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα και χρόνια φλεγμονή όπως:

- Ενδομητρίωση
- Επαναλαμβανόμενες φλεγμονές/Λοιμώξεις
- Σκλήρυνση κατά πλάκας
- Διαβήτης τύπου 1
- Ρευματοειδής αρθρίτιδα
- Θυρεοειδίτιδα Hashimoto / graves
- Ελκώδης κολίτιδα
- Νόσος του Crohn
- Ερυθηματώδης λύκος
- Δερματίτιδες
- Κοιλιοκάκη
- Ψωριασική αρθρίτιδα
- Καρκίνος
- Λέμφωμα


Η Δέσποινα Μαρσέλου είναι η μοναδική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, κάτοχος ΜSc κλινικής διατροφής και ανοσολογίας στην Ελλάδα και τέως προϊσταμένη του τμήματος Ανοσολογίας και Διαβήτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Newcastle της Αγγλίας (NHS).

Χορτοφαγία
Το πρόγραμμα διατροφής απευθύνεται όσους θέλουν να κάνουν μετάβαση στη χορτοφαγία χωρίς διατροφικές ελλείψεις. Σε όσους είναι ήδη χορτοφάγοι/vegan/plant based και θέλουν να δομήσουν ένα ισορροπημένο διατροφικά πρόγραμμα με παράλληλη τόνωση του ανοσοποιητικού.Απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες

Διαβήτης και μεταβολικό σύνδρομο
Το πρόγραμμα διατροφής απευθύνεται άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 1.5/ 2 και σε άτομα με προδιάθεση για διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο.

Απώλεια βάρους και τόνωση ανοσοποιητικού και lifestyle mentoring
Το πρόγραμμα διατροφής απευθύνεται σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος και έχει ως στόχο την τόνωση ανοσοποιητικού, όπου τους παρέχεται εξατομικευμένο διαιτολόγιο με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ώστε να μην υπάρξει κόπωση ή ατονία.

Χάρτης


Tags: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
10545708 επισκέψεις
Είστε ιατρός;
Είστε ιατρός και θέλετε κάτι παραπάνω;
Είστε χρήστης;