Προσωρινά δεν υπάρχουν καταχωρήσεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα και περιοχή.
Ο όρος Διαβητολόγος αναφέρεται είτε σε γιατρούς Παθολόγους που έχουν μία επιπρόσθετη εξειδίκευση ενός έτους σε κάποιο διαβητολογικό κέντρο, είτε σε γιατρούς Ενδοκρινολόγους (με το σκεπτικό ότι ο διαβήτης ως νόσημα περιλαμβάνεται στην ύλη της ειδικότητας).

Διαβήτης και διατροφή
Η διατροφή ενός ασθενή με διαβήτη δεν διαφοροποιείται από μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Σε γενικές γραμμές, ο διαβητικός ασθενής θα πρέπει να διατηρεί φυσιολογικό σωματικό βάρος, η βάση του διαιτολογίου του θα πρέπει να αποτελείται από υδατάνθρακες (και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες), το λίπος της τροφής που καταναλώνει θα πρέπει να είναι περιορισμένο και τα γεύματα του να είναι κατανεμημένα σωστά μέσα στην ημέρα.

Διαβήτης και θεραπεία
Εκτός από μία ισορροπημένη διατροφή και ενός υγιεινού τρόπου ζωής που πρέπει να ακολουθεί ο ασθενής, θα πρέπει να παίρνει και κάποια φάρμακα που στοχεύουν στις διάφορες συνιστώσες του προβλήματός του.

Εάν μένετε σε Νέα Φιλαδέλφεια, αναζητήστε το Διαβητολόγο της επιλογής σας για περισσότερες πληροφορίες ή κλείστε ηλεκτρονικά (online) το ραντεβού σας.

Σχετικοί όροι: ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΙ (ΕΟΠΥΥ/ΠΕΔΥ) ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
11273251 επισκέψεις
Είστε ιατρός;
Είστε ιατρός και θέλετε κάτι παραπάνω;
Είστε χρήστης;

Δεν υπάρχουν κριτικές για τη συγκεκριμένη καταχώρηση